Rejtélyes múlt: A kigyúrt, ősi kőművesek - vélemények

Ugrás a műre


Norton
Felhasználó
2020.02.28 17:17
666 vélemény
Szia Márk,

Csak jelzem, hogy megnéztem a filmet. Egész érdekes. Sok olyan dolgot megemlít, amit már Dániken is, emellett látható a filmben a "vaskalapos" tudós is, mint egy érdekes állatfaj. Úgyhogy tetszett. :-)
Kereder Márk
Felhasználó
2020.02.28 07:57
205 vélemény
német csak > helyett német csaj ;)
Kereder Márk
Felhasználó
2020.02.28 07:54
205 vélemény
Szia Norton,

tökéletesen leírtad, nekem is ugyanezen gondolataim vannak pl. a gizai piramisokkal kapcsolatban. (Nem feltétlenül vagyok hiszéken mindenféle "extraordináré" :-) magyarázatra, de a kérdés beton-tömb - vagyis inkább stílusosan: kőtömb szilárdsággal a valóságba ágyazva létezik: HOGYAN BASSZUS????!!!!

Javaslom, ha eddig még nem láttad , nézd meg a youtube-on, van egy német csak, aki fenti gizai problematikát körbejárta, tök jó a dokumentumfilm, azt hiszem a "Piramisok Titkainak leleplezése" a címe. Ne ítélj ezesetben a címből! Ez nem Dániken! A film jó, nem válaszol, csak kérdéseket tesz fel, amikre rájött. Pl.: az arányai annyira durvák a piramisoknak, hogy benne van a Pí, a Fibonaccii számsor, a méter (amit később származtattak a föld alakjából, átmérőjéből!) stb...
Szóval ismerték a bolygó méretét. :O

Szerintem van itt mit keresgélni még. Szerintem a múlt rejtélyesebb, mint most gondoljuk. Szerintem maga a létezési is rejtélyesebb, mint most gondoljuk, ha már itt tartunk...
;)

Üdv!


Norton
Felhasználó
2020.02.27 21:32
666 vélemény
Én csak abból indulok ki, hogy pl. egy 400-440 tonnás kőtömböt „görgőkön toltak fel a dombra” - ez a tudományos magyarázat. Egy átlag kamion önsúlya olyan 6-7 tonna körül van. Szóval ilyen kamionból rakjunk egymásra vagy hatvanat, aztán toljuk fel ezt a hangyányi terhet fagörgőkön a dombra! Milyen elképesztő fizikumú brigád kell egy ilyen mutatványhoz? Fekete László a leggyengébb lenne köztük. Ennél még az „öntött kő” elmélet is hihetőbb, bár ennek a technikája óriási gránittömbök esetében még manapság is sci-finek számít. :-)
Kapitány
Fejlesztõ
2020.02.26 17:41
255 vélemény
Végülis, ez is egy lehetséges magyarázat :-D

Előző oldal