Rejtélyes múlt: A kigyúrt, ősi kőművesek

Külvilág / Közélet (2054 katt) Norton
  2020.02.25.

Van egy olyan kutatás, amit paleoasztronautikának hívnak. Ez egy alternatív elmélet, amelynek fő állítása, hogy az emberiséget a régmúltban egy vagy több földönkívüli faj látogatta meg. Az erre vonatkozó bizonyítékokat pedig az ókori építészet remekműveiből és a különféle vallások szent írásaiból, vagy a meglepő, ősi eszközökből merítik. Az elmélet talán legismertebb szószólója a svájci származású Erich von Däniken.

Ha valaki jól megél abból, hogy idegen lények nyomait keresi a nagyvilágban, akkor egy idő után már mindenütt űrlényekre utaló jeleket fog találni, mivel az illető egy olyan szűrőn át fogja látni a világot, ami ezt a hatást eredményezi.

A jelenség szinte természetes, ennek ellenére közel se biztos, hogy minden „szenzációs” felfedezésre csak legyintenünk kell emiatt.

Így lehet ez a „hétköznapi” UFO észlelésekkel is: valószínű, hogy azok jó része csak tévedés vagy érzéki csalódás, és vannak kifejezett csalások is - ám egy kisebb halmazuk viszont már olyasmi, amin érdemes lehet elgondolkodni.

A paleoasztronautikában pedig ilyen lehet néhány ősi időkből fennmaradt, gigászi épület puszta létezése.

Egyes több ezer évvel ezelőtt élt kultúrák, feltehetően vallási célból egészen döbbenetes tömegű kőtömböket „faragtak ki” gránitból, és hurcoltak el elképesztő helyekre - például hegyoldalakba. (De hogy faragták ki a kezdetleges bronzvésőikkel?)

A Bretagnei Mené el Groah nevű óriási törött menhir súlyát 310-350 tonnára becsülik. Ép állapotban 20,3 méter magas volt és egy 4 km-re lévő kőbányából hozták a jelenlegi helyére, abban az időszakban, mielőtt még Egyiptomban megjelentek volna az első királyok.

Nagy Theodorik gót király ravennai 11 méter magas síremlékére egy 276 tonnás kőfedőt raktak, melyen körbe 12 kőfül van, mintha ezekkel emelték volna magasba, s mintha a gótok valamiféle darukkal tették volna az építményre. (És hogy faragták ki?)

A legmagasabb és legnehezebb fennmaradt egyiptomi obeliszk egy luxori, mely több mint 37 méter magas, vagyis magasabb, mint egy 10 emeletes ház!

A súlya 455 tonna, de a feljegyzések szerint volt olyan, ami elérte az 57 métert, aminek a súlya akár 2000 tonna is lehetett.

Vagy mit szóljunk Atkinson angol utazó beszámolójáról a Kora-völgyéről, ahol óriási kőoszlopokat látott? A legnagyobb becsült súlya 2800 tonna (!) körül van - ezek pedig állnak.

De ki hozta ide, majd állította így fel azokat? És miért, de leginkább „hogyan” tette ezt?

A „rumiqolqai” tömböket pedig még csak nem is vonszolták! Felületüket ugyan már a kőbányában megmunkálták, de semmilyen vonszolási nyom nincs rajtuk!

A gízai tető legmagasabb pontjára épült Kephrén piramis halotti templomának gigantikus tömbjeit pedig állítólag görgőkön tolták fel a dombra, ugyanis ilyen óriási tömböknél nem megy az iszapon való csúsztatás, hiszen a tömb egyszerűen belenyomódik a talajba.

Az egyik kőtömb a falban: 4 x 6,2 x 6,8 méteres és a súlyát 400-440 tonna körül becsülik. Szóval, érted… „görgőkön” tolták fel a dombra! Jó mi? (És hogy faragták ki?)

Végezzünk el egy elnagyolt számítást! Száz tonna az a legjobb tudomásom szerint százezer kiló. Ahhoz, hogy ezt az irdatlan terhet arrébb tudják vinni „a” pontból „b” pontba, jó sok emberi kézre van szükség.

Ha egy ember fel tud emelni, mondjuk száz kilót, akkor vagy ezer ember kell egy ilyen kőtömbnek az átrakásához, ám annyi ember valószínűleg oda se férne… de ha mégis, akkor se lenne egyszerű összehangolni a mozgásukat, ráadásul azt a tömböt még fel is kell tenniük olykor több méter magasságba.

Vajon hogyan csinálhatták ezek a primitív népek? Talán egymásra dobálták a tömböket? Ezek szerint az akkoriban élt emberek borzasztóan kigyúrtak lehettek. Nem tudom, hogy mit ettek, vagy milyen edzéseket dolgoztak ki, de Schwarzenegger, vagy Fekete László sírva könyörögne a receptért.


Vége

Források:
„Ősi idegenek” filmsorozat, a Wikipédia és az internet.

http://titkostortenelem.org/osi-technologia/27-istenek-kotoembcipeloi

Előző oldal Norton
Vélemények a műről (eddig 5 db)