Magyarságom a prolizós többség árnyékában - vélemények

Ugrás a műre


Jimmy Cartwright
Admin
2022.06.19 12:51
282 vélemény
Az emberek többségét szerintem sem érdekli napi szinten a politika. Az más kérdés, hogy a képükbe nyomják mindenhol. :-)

Szerintem az lenne a normális, ha az embereknek alapvetően nem kellene a politikával foglalkozni. A "politikacsinálás" a politikusok dolga, és én úgy gondolom, akkor végzik jól a dolgukat, ha az embereket csak a legritkább esetben kell belevonják.

Egyébként nekem úgy tűnik, pontosan olyan "érdekes" korban élünk, amiről rengeteg könyvet írhatnak a jövő történészei. Itt vagyunk rögtön pl. mi, a Lidércfény, amit néhány szentesi fiatal kezdett el immár 19 éve, és milyen meghatározóvá váltunk a magyar nyelvű amatőr irodalom terén. Szerintem ez tök érdekes! :-)
Ida
Admin
2022.06.18 00:11
1328 vélemény
Szerintem ez nem csak az egyén jellemétől függ, hanem az adott kortól is. Ha nagyjából rendben vannak a legalapvetőbb dolgok, vagy legalább is a megszokott kerékvágásban mennek, akkor a többség tényleg a saját életével van elfoglalva. Viszont vannak olyan korok, amikor nagy változások mennek végbe, vagy veszélybe kerül a hétköznapi megélhetésünk, akkor az emberek több figyelmet és energiát fordítanak a politikára.

Például a reformkori országgyűléseket nagy figyelemmel kísérte az egész ország, hiszen a távoli falvakban élő jobbágyoknak sem volt közömbös, hogy végre hoznak-e egy olyan törvényt, ami alapján megszabadulhatnak a földesúrtól, és még akár a földjük is a sajátjukká válik. Erről a kérdésről mindenkinek volt véleménye...

Vagy a gazdasági világválság idején sok szörnyűség érte a hétköznapi embereket, és saját erőből nem tudták megoldani a problémáikat. Szerettek volna olyan vezetőket, akik végre országos szinten megoldásokat találnak, és olyanok is a politika felé fordultak, akiknek ez egy szebb korban eszébe sem jutott volna.

Nem szeretnék olyan "érdekes" korban élni, amiről sok könyvet írnak majd a történészek.:-)
triarii
Felhasználó
2022.06.17 20:41
5 vélemény
Szerintem ez archetípus függő, hogy megvan-e az emberben a politizálásra való hajlam. Talán egy belső hívó szó: annak hiánya, vagy megléte. (nem internetes kommentelgetésre gondolok, annál komolyabbra). Alapból a társadalmak felépítése is úgy néz ki, hogy elenyésző százalék, aki a politikát csinálja, a maradék 99% éli a saját életét ezen kívül. Badarság felkérdezni valakit azért, mert a 99%-ba tartozik, és politikai aktivizmus helyett inkább azon munkálkodik hogy mosolyt csaljon a gyermekébe. Ilyenkor a felkérdezőnél nincs nívó, és nem a felkérdezettnél kell keresni a hibát.
Jimmy Cartwright
Admin
2022.06.16 21:10
282 vélemény
Szerintem az író tudja, hogy az élet nem fekete és fehér, hiszen nekem az jött le az írásból, hogy az pontosan erről szól.

De a média, illetve a bizonyos témákban megszólaló emberek tematizálnak, jelzőket aggatnak, (lövész)árkokat ásnak, ellenségképeket gyártanak, és aki nem ért velük egyet, azt már ellenségként kezelik.
Az meg aztán végképp blaszfémia az ilyenek szemében, ha valaki azt merészeli mondani, hogy ugyan nem szeretem ezt vagy azt az embert, de most ebben a témában pont nem mondott hülyeséget. Az ilyet képtelenek kezelni.

Jó írás ez, elgondolkodtató, miközben hitelessé is válik az idézetektől.
Ilona
Felhasználó
2022.06.16 17:29
61 vélemény
Elég érdekes hatások érhettek mostanában, hogy tollat ragadtál! Az írásod minden esetre kissé disszonáns. Persze az irodalomban megengedett, hogy kizárólag csak jó, vagy rossz létezzen. Az életben azonban nincs csak fekete és fehér.

Előző oldal