Fórum - Filmek

Kozma Norbert
Felhasználó
2014.10.02 02:27
20 hozzászólás
Joe (2013)

Az első, ami eszembe jutott, hogy aki szeretné végre annyi év után újra játni Nicholas Cage-et jól játszani, az nem fog panaszkodni. A "jól" enyhe kifejezés, mert a színész brillirozik, ki sem néztem volna belőle ilyen alakítást. Üde pont ez az egyre lejjebb süllyedő Cage filmlistáján, megköszönheti David Gordon Green-nek a szerepet, aki magabiztosan vezényeli le a produkciót. Coppola barátunk egy exfegyencet alakít, aki próbálja sikeresen vinni a vállalkozását, és munát ad egy szimpatikus, dolgozni akaró fiúnak, akit egy alkoholista, durva apával áldott meg a sors. A száraz életszerűség szinte tapintható az egészen kellemesen nyomasztó hangulatnak köszönhetően.
Az életszerűségnél kitérnék még a rendező egyik bravúros húzására: A fiú apját játszó Gary Poulter-t Green az utcáról szedte össze, szó szerint, hisz a férfi hajléktalan volt, aki a forgatás után nem sokkal hunyt el 54 évesen. Többek között az ő játéka miatt is, olyan életszagú ez a film. Félelmetes, amit színészet gyanánt leművel ez a férfi, méltó partnere a világhírű színésznek!
A srácot alakító Tye Sharidan tehetséges színész palánta, amit már a Mud-ban is bizonyított, ám itt elhomályosítják az imént említett partnerei.
Ajánlom mindenkinek a filmet, aki szereti a valós élethelyzeteket, és azok kendőzetlen, néhol brutálisan őszinte ábrázolását.

ui: Egy újabb minusz pont szinkroncsapatunknak. Pocsék!
JohhnySilver
Felhasználó
2014.09.12 15:15
2 hozzászólás
A Defiance az,ami nálam nyerő. Lassan túl vagyok a 2. szérián és jobb mint az agyondicsért Continuum.:-D. Előtte V mint veszélyes, Firefly, Vikings, és természetesen Agymenők, Trónok harca.
Amit nagyon várok, a most készülő Angolszász históriák :-D
Mozifilmben: Indul a bakterház, Zsernyákok, Paul, Az út, Élethalálharc, Amerikai historia X, Ámen, World's End, Snowpiercer... és még sorolhatnám :-D
Kozma Norbert
Felhasználó
2014.08.16 13:21
20 hozzászólás
Én is sorozat-fan vagyok :-) Lassan már teljesen lemondok a filmekről, mert nincsenek rám olyan hatással, nem adnak akkora élményt. Amiket már végig néztem és jó szívvel ajánlanék mindenkinek: Lost, Breaking Bad, Kemény zsaruk, Maffiózók, Spartacus.
Amiket jelenleg nézek, és szintén nagyon jók: Sons of anarchy, Banshee, Gengszterkorzó, Trónok harca
És ezeken kívül még van egy jó pár amit nkövetek, de azok egy fokkal gyengébb színvonalóak: Odaát, Justified, Person of interest, Dr. House.
A Californication és a Dexter véleményem szerint nagyon el lettek tolva.
Milton Gray
Felhasználó
2014.08.14 19:23
10 hozzászólás
Beszélgetések Istennel
Hét élet
A halászkirály balladája
Szerelmünk lapjai
Séta a múltba

*****

Az elmúlt hét termése:-)
angyalka146
Felhasználó
2014.02.07 21:21
284 hozzászólás
És még én tartom magam "sorozat fan"-nak: Craz! Megnyugtattál: én hozzád képest nagyon "light-os" (Vagy Light-os? :P - utalás a Death Note-ra :-) ) vagyok. Ida: köszönöm az ajánlást, a koreai filmek nem rosszak, utánanézek. De most végre megnézem a Supnat új részét! :-)
Craz
Felhasználó
2014.02.07 19:55
286 hozzászólás
Én ezeket a sorozatokat néztem az utóbbi időben:
Supernatural - Odaát, Utánam srácok! :D, Family guy (Mint az internet, csak fából.), Sherlock, Madagascar pingvinjei, Sanctuary - Génrejtek, South Park, Life - Életfogytig zsaru, The vampire diaries - Vámpírnaplók, 'Allo! 'Allo! - Halló! Halló! :-), Grimm - Grimm :O, The big bang theory - Agymenők, Nikita - Nikita, Hacktion, True blood, ? - Egy rém rendes család (Al Bundy), Lost girl - Elveszett lány, Dr. House - Dr. House, Dexter - Dexter :-), How i met your mother - Így jártam anyátokkal (Önműködően felhajtódó vécéülőke), Fringe - A rejtély, Doctor who, Fire Fly, Californication - Kaliforgia, Bones - Dr. Csont, Fekete Vipera :-), Arrow - A zöld íjász, Elementary, V, Warehouse 13 (az utolsó évadok egyre szarabbak, de az eleje jó), Falling skies, Revolution, Shameless :D, The valking dead, Archer.
Ida
Admin
2014.02.05 22:57
897 hozzászólás
Nekem hirtelen egy koreai sorozat jutott eszembe. A címe: Arang.

Egy halott lányról szól, aki megpróbálja kideríteni, mi is történet vele valójában. Sok misztikus elemet tartalmaz, és elég szórakoztató, bár a humora igen speciális.:-)
angyalka146
Felhasználó
2014.02.05 19:33
284 hozzászólás
Utolértem magam sorozatokban és most van leállás Amerikában... Tudna nekem ajánlani valaki megnézésre valami jó sorozatot? (Ezeket nézem: Grimm, Once upon a time, Criminal minds, Supernatural, Trónok harca : ezekhez hasonló műfajban keresek.)
atesz990
Felhasználó
2013.12.04 15:12
4 hozzászólás
Üdv!Én a Zöld henteseket néztem meg és az Ádám almáit. Ha valaki még nem látta,ajánlani tudom a figyelmébe,de az utóbbival érdemesebb kezdeni,mindkettőben van fekete humor,a Zöld hentesek szerintem jobban elvont film lett. Nem mai darabok és nem is nagy költségvetésű filmek,de néha jókat lehet nevetni :D http://www.youtube.com/watch?v=9f1oq1o-3DI
angyalka146
Felhasználó
2013.11.24 12:22
284 hozzászólás
Egy nagyon édes Pixar alkotás. Érdemes megnézni! :-)

http://osztod.hu/valoban-a-golya-hozza-a-gyereket-most-kiderul/
Tracker
Felhasználó
2013.04.28 12:34
30 hozzászólás
Megkésve, de még mindig aktuálisan, pár mondatban leírnám mit tapasztaltunk Peter Jackson legújabb, "A Hobbit - Egy váratlan utazás" c. filmjének megtekintése során. Tavaly decemberben annyira megfogott, hogy kétszer is megnéztem a moziban.
A beígért látványos három dimenziós hatások elég ritkák voltak, egy vagy két esetben esett le az állunk tőle, a többi jelenet lehett volna akár hagyományos is. Kizárólag olyankor tűnt térbelinek a film, amikor egy nagyon közeli tárgy egy nagyon távoli előtt mozgott, ami kiábrándító. A történetvezetés első órája eseménytelen volt, és magát a legfeljebb egy filmre elegendő cselekményt megdúsították, hogy trilógia lehessen a regényből. Volt egy nagyon felesleges jelenet is, amely nem kapcsolódott a fő történethez, csak látványosnak szánták.
Utólag a történet komolytalanságát nehezményeztük, szemben az előző trilógiával, csak néhány jelenet idézte fel a Gyűrűháborúk kellemesen borult légkörét. Ezt leszámítva biztosra vehetjük, hogy egy "12-es karikás", "Happy End végű" családi mozival van dolgunk. A szereplők közül csak 2-3 főszereplőt ismerhettünk meg közelebbről, a többiek egy-egy olcsó poén erejéig tűnnek fel néha, a nevük sem ragadt meg sajnos. Első látásra 9/10-es, utólag inkább 5/-es alkotás lett. Kár.
TharBael
Felhasználó
2013.04.24 10:33
78 hozzászólás
Szerény személyemet jelenleg a Vasember harmadik része köti le, bár nem igazán azért mert annyira várnám. Lakótársam ugyanis kitalálta, hogy a premierre összerak egy működő, élethű, világító alkatrészekkel megberhelt páncélt a maga részére és majd evvel kívánja végigülni a moziteremben a filmet. Így az utóbbi 2,5 hónap ennek az elkészítésével telt -mondanom sem kell töménytelen mennyiségű idegességgel karöltve- . Ezen felbuzdulva most már akarva-akaratlan engem is kezd érdekelni a film, bár nem biztos hogy egy vetítésre fogok menni drága barátommal, lévén nekem akkor elég sok egyetemi munkám lesz. Ha viszont mégis lehetőségem lesz rá, dokumentálom a kész alkotást, mementóként jelezve, hogy az emberi kitartás ha hülyeséggel párosul: Néha csodák születnek. :-)
Jimmy Cartwright
Admin
2013.04.14 01:50
464 hozzászólás
Igaz, nem film, hanem sorozat, de most néztem meg a Spartacus: Vér és homok harmadik évadának utolsó részét, így már nyugodt szívvel alkothatok véleményt a sorozatról.

Amikor 2010-ben elkezdték, az első néhány rész után meg kellett változtatniuk a főcímet, és beletenni egy figyelmetetést, hogy a következő képsorokban kiemelten agresszív és brutális akciókat, valamint nyílt szexualitást láthat a néző. Nos, igen, a harci jelenetek az aréna homokján nem az addig megszokott látványvilágot tükrözték, az biztos. Nem spóroltak a digitális vérrel, a testeken átfúródó fegyverekkel és a csonkolásokkal. A nemi vágyak testi beteljesülését is határozottan naturális ábrázolásmóddal forgatták. (És igen, többek vágya teljesült be, amikor "Xéna" felfedte bájait. :-) )

Ám a sorozat valójában mégsem a fentiek miatt ragasztotta oda a nézőket a képernyők elé. A római nemesek intrikái, a rabszolgák, s különösen a gladiátorok sorsa, az egymással való, nem mindig tiszta és átlátható viszonyrendszerük, a történelemhez viszonylag hű történet, s maguk a vásznon megformálódó történelmi személyiségek adták a sorozat savát-borsát. A készítők remekül bemutatták a római eszmeiséget és a rabszolgák gondolatvilágát. A különbség szembeötlő volt, a párhuzamok meglepőek. Ám a gladiátorok nyílt brutalitása, tiszta szíve sohasem ért fel a római, sokszor aljas agresszióval.

Bár 2011-ben volt a sorozatban egy sajnálatos kényszerpihenő Andy Whitfield halála miatt, aki az első évadban a főszerepet kapta, de szerencsére sikerült egy hasonló adottságokkal rendelkező új színészt találni Spartacus szerepére. Liam McIntyre szerény véleményem szerint méltó módon vette át Andy helyét.

Persze azért 2011-ben sem maradtunk Spartacus nélkül, hiszen megkaptuk a Gods of the Arena-t, amelyben a Batiatus ház felemelkedéséről kaphattunk képet.

Most pedig - már egy órája az utolsó rész vége után - még mindig nem tértem egészen magamhoz. Az egész sorozatra jellemző volt, hogy széles skálán mozgatta meg a néző érzelmeit. Hol a vad küzdőszellemet lobbantotta fel, hol a harag és gyűlölet szikráját, hol a szerelem, a szexualitás vágyát, hol a szomorúság, elkeseredettség, gyász érzését. Az utolsó rész azonban... heroikus volt. Tudtuk, persze, hogy tudtuk már a legelején, mi lesz a vége. És mégis reménykedtünk, végig az utolsó rész alatt, hogy a legenda mégis túléli, s valahol az Alpok bérzei mögött végül nyugalomra lel egy ölelő karban, míg a gonosz rómaiak mind egy szálig odavesznek. De a történelem, s ez a történet sem így alakult.

Köszönet az élményért minden készítőnek és szereplőnek!
angyalka146
Felhasználó
2012.11.26 18:07
284 hozzászólás
Asszonyok kútja: tegnap este láttam a moziban (művészmoziban :-) ):
http://www.port.hu/asszonyok_kutja_la_source_des_femmes__the_source/pls/fi/films.film_page?i_film_id=119213

A kiírással ellentétben inkább dráma. Szerintem nagyon jó film. Érdekes, elgondolkodtató, valóságos: mert nem mese a történet, ez a való világ.
TharBael
Felhasználó
2012.10.04 12:44
78 hozzászólás
A héten volt szerencsém végre megnézni az X-Men: First Class (Magyarul Az Elsők) c. akció-vígjátékot. Meglepően jó. Színvonalasan megírt dramaturg, páratlan történetvezetés, mely az eddigi filmekhez is megfelelően kötődik, elvarrt szálak és társai. A Színészválasztás és játék tökéletes. A fő mégis az, hogy egy eléggé intenzív háromszintes mondanivalót közvetít a film, fokozatosan felépítve úgy, hogy mindenközben kikapcsolja a nézőt. Szerintem megéri egy kellemes relax-hétvége folyamán esélyt adni neki! Szép napot! :-)
angyalka146
Felhasználó
2012.04.20 09:44
284 hozzászólás
Egy rövid videó arról, hogy a lehetetlen nem létezik. :-)

http://www.ted.com/talks/lang/hu/tim_ferriss_smash_fear_learn_anything.html
TharBael
Felhasználó
2012.04.11 16:34
78 hozzászólás
Elég régi tartozásom egyenlítettem ki ma, ugyanis megnéztem A Keresztapa című filmet. Megérte. Két oldal jegyzetelés, pusztán mert meg akartam nézni a filmet, de mellette filmes szemmel is néztem. :-)

Csak ajánlani tudom, nem hiába alapmű. Rövid időn belül sorra kerül a másik két része is. :-)
angyalka146
Felhasználó
2012.04.10 22:06
284 hozzászólás
Egy dokumentumfilm az emberi "kedvességről". Vigyázat: megrázó, kegyetlen és mindenekelőtt elgondolkodtat. Felirattal itt megtekinthető:

http://video.google.com/videoplay?docid=-3481883898572254535
angyalka146
Felhasználó
2012.03.29 21:10
284 hozzászólás
A zongoralecke (The piano) :-)
angyalka146
Felhasználó
2012.03.23 20:48
284 hozzászólás
A faun labirintusa :-)

Ajánlónak egy kritika róla itt:
http://filmpont.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=481:doenteseinkben-a-vegzetuenk-a-faun-labirintusa-kritika-1&catid=2:boncasztal&Itemid=3
angyalka146
Felhasználó
2012.03.18 22:34
284 hozzászólás
Elnéztem 40 perccel az időt - megszoktam, hogy az előzőek hosszúak voltak. Jelentem, végeztem, a végére egészen kikupálódott a film. De még mindig a 2. rész a legjobb. A mostaniban az tetszett, hogy mindig telihold volt - a nászúton, a nászút után 2 héttel... :P Csak Jacob-ot sajnálom - az egyetlen szimpatikus karakter.
angyalka146
Felhasználó
2012.03.18 21:13
284 hozzászólás
Előre is bocsánat minden Twilight fantól, de aki lelki merényletre készül önmaga ellen, azoknak szeretettel ajánlom a Hajnalhasadás I.részét. Még csak 34 percen vagyok túl, de már keresem a tört... Most épp "meztelenül a tengerben éjjel" jelenet van és arra várok, hogy jöjjön a cápa... Remélem, a maradék kb. 120 perc már izgalmasabb lesz...
angyalka146
Felhasználó
2012.03.11 18:55
284 hozzászólás
A segítség (The help). :-) Nekem nagyon tetszett. :-)
Jimmy Cartwright
Admin
2012.02.09 23:51
464 hozzászólás
Ugyan még nem láttam, viszont (kevés kivételezettől eltekintve) más sem, mindazonáltal már _nagyon_ várom:

http://jimmy.sfblogs.net/2012/02/10/2012-04-04/

Azt hiszem, hogy ez az "amatőr" kezdeményezés kenterbe veri a jelen filmgyártást (de SF téren legalábbis tutira odab+ :-) ).
Kétvirág
Felhasználó
2012.02.02 08:45
207 hozzászólás
1940-es Disney Fantázia:

http://www.youtube.com/watch?v=XChxLGnIwCU

<3