A csillagközi utazáshoz szükséges találmányok listája - vélemények

Ugrás a műre


Kereder Márk
Felhasználó
2021.02.17 07:57
205 vélemény
Szia Norton, én egy kósza hírecskét hallottam csak szóban forgó találmányról, de eddig nem olvastam róla, köszi a linket, nagyon drukkolok nekik! Ezt tényleg lehet jó és ha beválna, az egy hatalmas lépés lenne!
Ha nem válik be, akkor meg belelőjük a műanyag szemetet valamelyik közeli gázbolygó magjába. De sajnos arra is kell egy szép lista a hozzá szükséges megoldandó dolgokról. ;)
Szóval drukkoljunk! (A gazdaságról: gondolom a lányok majd kint keresnek szponzort, ahogy eddig szinte mindent kint oldottunk meg. A jóhírünk pedig talán megmarad.)
Norton
Felhasználó
2021.02.16 17:29
666 vélemény
Egyetértek az előttem szólóval. Az „apokalipszis” sokkal valószínűbb, mint a csillagok közötti utazás megvalósulása. Gondoljunk csak pl. a környezetszennyezésre, ami egy igen komoly gond.

Ennek pedig az egyik fő „ágazata” a rengeteg egyszer használatos műanyag vacak, ami több száz év alatt bomlik csak le. Ilyesmi a tejes flakon, a joghurtos doboz, az ásványvizes palack, és a többi. Ezekből aztán tényleg rengeteg van, és egyre csak gyűlnek, ami óriási megterhelés a környezetre nézve. Ám a technika valóban gyorsan fejlődik!

Nemrég állítólag feltaláltak valami baktériumot, ami lebontja, és szerves komposzttá alakítja a környezetszennyező műanyagokat. És kik találták fel? Valami hatalmas, nagy pénzű „multi” laborok, vagy ilyesmi? Nem! Két fiatal nő kísérletezte ki a „műanyag evő” baktériumot egy „sufni” laborban.

Talán mondanom se kell, hogy milyen nemzetiségű „asszonyságokról” van szó, már megint. Tiszta szégyen, hogy egy kivételesen kreatív nép, ami annyi hasznos dolgot adott már a világnak, gazdaságilag a béka feneke alatt van, valahol a pincében. :-?

https://forbes.hu/uzlet/ket-magyar-lany-bakteriumkoktelja-szabaditana-meg-a-vilagot-a-muanyagoktol-a-techstars-is-befektetett-poliloop/
Kereder Márk
Felhasználó
2021.02.15 10:24
205 vélemény
Szia Adam,

szép, összeszedett, jó kis lista.
Véleményem szerint egy nagyon fontos előfeltétel szükségeltetik még:

szükséges (nagyon), hogy ne nyírjuk ki magunkat addig, míg fel nem találjuk a listán szereplő dolgokat.

Nem akarok nagyon negatívnak tűnni, hisz elképesztő ütemben fejlődik a technika és a tudomány- illetve a tudomány és a természeti dolgok működése az eleve adott, hanem valóban gyorsan jövünk rá ezekre a működésekre - de rajtam sajnos még mindig sötét szemüveg van, azon keresztül azt látom, hogy gyorsabban jár a kezünkben az a fűrész, mellyel magunk alatt vágjuk a fát, mint hogy feltalálnánk az ejtőernyőt az zuhanáshoz.

Az apokaliptikus verzió tűnik valószínűbbnek. Az a forgatókönyv már el is kezdődött szerintem.

Na de ne búsuljunk, hiszen addig még lehet egy-két szép év, és talán a gyerekeinknek is, a többi meg ugye nagyon beláthatatlanul messze van, szót sem érdemel, menjen tovább így minden!
Meg hát ugye úgyis olyan furcsa az a félautista kislány, inkább röhögjünk rajta. ;)
n13
Felhasználó
2021.02.14 09:52
256 vélemény
+ Hűtés/fűtés bár ez ma már az űrállomásokon megoldott :-)
Ida
Admin
2021.02.13 23:40
1331 vélemény
Isten hozott a Lidércfényen!:-D

Előző oldal