Homoergaster bemutatkozása

Név: Túri András Csaba
Rang: Felhasználó
Város:Szentes
E-mail cím:ophalia@Gmail.com
Honlap:-
Regisztrált:2010.08.26
Utoljára itt járt:2022.09.28

Homoergaster eddigi alkotásainak listája kategóriánként


Homoergaster eddig 201 művet alkotott, melyet összesen 302439 alkalommal néztek meg a látogatók. Alkotásaira összesen 121 hozzászólást kapott.
Eddig 1 alkalommal véleményezte mások műveit.


A kukucskáló nyílásom 1967-ben nyílt ki. Belegondolva, némiképp csodálkozom, hogy ilyen sokáig eláll az a bizonyos emésztési végtermék. Mindazonáltal nem érzem magam 37 évesnek. Igazából le van ejtve, mennyit mutat a biológiai órám. Megyek a magam útján. Az írással már óvodás koromban elkezdtem foglalkozni. Persze akkor még csak meséltem, magamnak. A rajzolás is nagyon érdekelt-érdekel, de a rajz lassú. És mindig csak egy jelenetet tud bemutatni. A betűkkel viszont, ha jól bánunk, képek sorozatát lehet pergetni. A versek is ilyenek. Ugyanakkor rühellek minden megkötést, szabályt, akár műfajit, akár terjedelmit. Kizárólag az IHLET szirénhangjára figyelek. Az meghatározza a műfajt és terjedelmet, slussz-pássz! Ám a múzsát, az én inspirálómat nem valami szabvány széplánynak kell elképzelni. Inkább a homályból előlépő leírhatatlan ősszörnynek. Elvégre egy szörnynek is lehet humorérzéke!

Egyszer rég megállapodtunk, kinek melyik a területe a Túri András nevű szervesanyag-rakásban. Ez növelte az életbenmaradási mutatót. A legnagyobb hatást rám a Kuczka Péter irányította és felügyelte science-fiction tette. A szocialista irodalomelmélet hegemóniájának megszűnte után a diadalmaskodó fantasy. Ebből utóbb kissé kinőttem, néhány klasszistól eltekintve, mint pld: Lovecraft-Howard, de respektálom a jogos túlsúlyát. A kedvenc, klasszis SCI-FI íróim a teljesség igénye nélkül: Asimov, Verne, Wells, Bradbury és STANISLAW LEM így, csupa nagybetűvel. A magyarok közül: Lőrincze L. László, W.Hamilton Green például. A kedvenc űroperett-íróm pedig George Lucas. Ő saját bevallása szerint nem tud írni. Mégis, midőn összekínlódta tudomásom szerint egyetlen regényét, a csillagháborút, műfajt és iskolát teremtett. Ugyanis minden sorában képek vannak. Még a nyers fordításokban is. Írásaimat ezek az élmények jelentősen meghatározzák. A hatások között kell még megemlítenem a paleoantropológiát, a paleontológiát, a történelmet, a XIX. - állítólag felvilágosult! - századi fantasztikus és horror írókat. Közülük csak egyet hagy említsek meg: Joseph Sheridan Le Fanu-t, akinek a Carmilla c. vámpírtörténete számomra a műfaj egyik alappillére. Mit írhatnék még dióhéjban magamról? Szeretek írni, ha van ihletem, szeretem azt a részegséghez hasonlatos szárnyalást, ami ilyenkor magával sodor. Szeretek megihletni másokat. Úgy vélem, az irományoknak önálló életük van, csak addig függenek az írótól, míg készülnek. Mit meséljek még? Van párom, akit őszintén szeretek, van egy nagy huncut kisfiam, akit nagyon imádok. És persze nagyon szeretek leülni a masina elé, és mindenféle szellemi légvárakat építgetni. Így van ez........


Előző oldal