VÍzcseppek 27/23 (2006)

A jövő útjai / Novellák (1499 katt) Rohadék
  2010.10.17.

A rendőrségnek és a karhatalom minden tagjának feltűnik, hogy fogy a munkájuk - fogynak a bűntettek, s ez városszerte minden csúcsot megdönt. A várost lépten-nyomon takarítjáxépítik, sehol egy üvöltő tévé vagy veszekedő ember, az emberek ingyen és kölcsönösen segítenek egymáson, a számonkérés legcsekélyebb jele nélkül, mert ettől érzik jól magukat igazán. Az a városban járó falusi, aki találkozott Eszterrel, hazavitte magával az újonnan szerzett emberségességét a környezetébe.

A leggorombábbak is segítőkészekké váltak, az üzletek felvirágoztak, mert leszorították az árakat. Jó érzés volt bárhol, nem csak „otthon”, mert az emberek kedvességükkel minden helyet otthonossá varázsoltak. Eszter városának bolti árai más makacskodókat is az árak lenyomására kényszerítették, ha fent akartak maradni a piacon. A dolgozók már a kevesebb fizetéssel is beérték, mert minden elérhetőbb lett.

Az utcai szipuzókat és a kábítószer-fogyasztókat Eszter saját kezűleg tisztította meg - érintésétől belátták, hogy már nincs ilyesmire szükségük, mert az emberek már nem fognak utálkozva nézni, sőt, lehetőségekkel halmozzák el. Igazat mondott.

Az internetnek köszönhetően több millió ember látja a képeket Eszterről, és máshol is elkezdődik, ami a lány városában, az üzlet felvirágzik, mert a régi árakhoz képest minden olcsóbb.

A politikusok is nézői a híradónak, a boszorkányangyal pedig teljesen felforgatja az eddigi nézeteiket. Az üzletemberek, a tőzsde világa lassan szintén a feje tetejére áll, kis idő után már nem olyan gazdagok, viszont elégedettebbek és lenyugodtak, és honnan, honnan nem, rég eltűnt milliók, milliárdok kerülnek alapítványokhoz, szegényebbek megsegítésére, kórházakhoz.

Hihetetlen, de néhány héten belül már a teljes európai sajtó is szétkürtöli az eseményeket, és helyenként összefüggésbe hozzák valami közép-európai fiatal lánnyal. Befolyásos, „átváltozott” média-szakemberek becsempészik a régi, kábeltévés felvételeket a főműsoridőbe, így már több tízmillió ember értesül mindenről, hatásukra a legkomolyabb gazdaságbefolyásoló tényezők az emberek javára változnak és a törvények is enyhülnek.

Előző oldal Rohadék