Megjelent! – Második eljövetel

A jövő útjai / Könyvajánló (239 katt) Lidércfény HQ
  2024.06.22.

Antológia a XIII. Lidércfény pályázatra készült novellákból

Legújabb antológiánkkal a Lidércfény Online kulturális magazin huszadik évfordulóját ünnepeljük. Olyan témában írtuk ki az ezzel kapcsolatos pályázatunkat, amely végigkísérte ezt a két évtizedet. A lápokat, mocsarakat számos más élőlény mellett békák is lakják, így egyértelmű volt, hogy totemállatunknak mindenképpen szerepelnie kell a pályaművekben.

Fontos kritérium volt még a vidámság, a humor, a jókedv hisz ez is rendkívül jellemző ránk. Persze amikor kell, komolyak vagyunk. Így ismét két kategóriában lehetett nevezni.

Egyúttal igyekeztünk reflektálni a ma történéseire is, legalábbis az űrkutatás, illetve annak egyik fő iránya terén. Ezért lett a célpont a Mars bolygó.

Kiírásunkban arra bátorítottuk az alkotókat, hogy ne fogják vissza a fantáziájukat, hadd szárnyaljon az szabadon. A többség élt is ezzel a lehetőséggel, és saját hangján, saját stílusában remek novellákat kaptunk.

Ezen kötetünk azért is rendhagyó, mert borítója és belső grafikái a Microsoft Designer Image Creator AI-val készültek. Mindig szerettünk kísérletezni az új technológiákkal, és úgy gondoltuk, most kipróbáljuk ezt is egy éles helyzetben. Az elkészült képek jó része inkább megmosolyogtató, vagy épp aranyos – persze egyikkel sincsen semmi probléma –, de úgy gondoljuk, sikerült a borítót, és a belső grafikákat is úgy megválasztani, hogy azok visszaadják, tükrözzék mind az antológiát, mind az egyes novellákat.

Sok szeretettel nyújtjuk hát át nektek, kedves olvasók ezt a digitális kötetet. Reméljük ti is legalább olyan jól szórakoztok majd rajta, mint mi, az összeállítása során!

A kötet ingyenesen, több formátumban letölthető a https://konyvek.lidercfeny.hu oldalunkról.

Előző oldal Lidércfény HQ
Vélemények a műről (eddig 3 db)